Dezvoltare Organizațională

Dezvoltare Organizațională

Noi ajutăm clienții să câștige un important avantaj competitiv datorită înțelegerii cât mai profunde a firii umane.

Aceasta presupune analizarea modului în care gândesc oamenii, a preferințelor și tendințelor
naturale, a abilităților cheie și a atitudinilor manifestate la locul de muncă.

Angajarea oamenilor potriviți

Procesul de angajare este o îmbinare între știință și artă în egală măsură. Noi vă ajutăm să replicați succesul prin definirea profilului oamenilor performanți într-un rol profesional şi folosirea acestuia ca model în evaluarea şi selecția potențialilor candidați. Cu ajutorul evaluărilor Startup Lab, puteți determina cu ușurință compatibilitatea candidatului cu postul și cu organizația dumneavoastră, rezolvând problema fluctuației de personal încă de la început.

Îmbunătățirea dinamicii echipelor

Nu există o soluție magică pentru a construi peste noapte o echipă eficientă. O astfel de echipă necesită timp, efort și oamenii potriviți în pozițiile potrivite. Startup Lab vă oferă soluții de integrare a percepțiilor și stilurilor de lucru diferite, având ca rezultat îmbunătățirea comunicării, reducerea conflictelor şi maximizarea performanței atât la nivel individual cât şi al întregii echipe.

Optimizarea performanțelor

Creșterea continuă a nivelului performanțelor reprezintă un imperativ în lumea modernă a muncii. Evoluția sau declinul multor organizații sunt influențate în mod direct de abilitățile, inteligența emoțională, capacitatea de a lucra în echipă şi talentul fiecărui angajat. Startup Lab vă oferă posibilitatea de a identifica și dezvolta talentele și de a motiva angajații să își atingă potențialul maxim.

Creșterea nivelului de engagement

Menținerea unui nivel de engagement ridicat al angajaților dintr-o companie este mai ușor de zis decât de făcut. Identificarea factorilor care stimulează motivația reprezintă întotdeauna primul pas. Startup Lab vă ajută să dobândiți o înțelegere în profunzime a propriilor angajați, să creșteți retenția angajaților cu performanțe ridicate, să reduceți absenteismul și să sporiți productivitatea.

Creșterea vânzărilor

Construirea unei echipe formate din oamenii potriviți poate face o diferență fundamentală atunci când vine vorba despre profitul final. Instrumentele Startup Lab oferă o modalitate de selecție a persoanelor care au competențele strategice și calitățile necesare pentru atingerea performanței în vânzări, identificând particularitățile ce definesc succesul fiecărei organizații.

Optimizarea bunăstării ocupaționale

Oamenii petrec mai mult timp la locul de muncă decât în oricare alt mediu. Experții au observat o creștere impresionantă a productivității de fiecare dată când sunt luate măsurile necesare pentru a optimiza condițiile de muncă și pentru a reduce stresul inutil. Platforma GR8PI vă oferă informațiile de care aveți nevoie pentru a dezvolta programe de wellbeing cu impact pozitiv asupra vieții personale și profesionale a angajaților.

Selecția, dezvoltarea și managementul talentelor

Rolul managerilor in orice organizatie este crucial, insa pentru a avea succes in mediul de afaceri actual, acestia trebuie sa detina si sa dezvolte un nou set de abilitati, competente si aptitudini. Si un lucru foarte important de luat in seama: sa se adapteze schimbarilor in contextul economic actual.

StartUp Lab foloseste un instrument de evaluare axat pe identificarea potentialului managerial din multiple perspective. Acesta include 3 categorii generale de calitari manageriale principale: initiativa, viziune si asertivitate, dar si abilitatea de a lucra eficient cu diferite generatii si intr-un mediu VUCA (volatil, nesigur, complex, ambiguu)

Beneficii & Oportunități

În contextul unei economii aflate într-un proces de continuă schimbare, în care se nasc în permanență noi piețe și noi competitori, adaptarea prin inovare și învățarea continuă sunt esențiale pentru supraviețuirea oricărei organizații.
Acum, mai mult decât oricând, se impune redefinirea și ajustarea competențelor individuale, sociale, profesionale și manageriale, iar acest lucru creează oportunități uriașe pentru cei ce vor fi primii în a le stăpâni și valorifică.
Atunci când vorbim despre oameni, nu trebuie să ne gândim cât ne costă să investim în dezvoltarea lor ci cât ne costă dacă nu facem acest lucru.

Evaluarea Startup Managers

Aptitudini Cognitive: Aptitudinea numerica, Aptitudinea Verbala, Rationament deductiv.

Pasul 1
01 .

Identificarea potențialului de performanță

Pasul 2
02 .

Selecție și compatibilitate cu postul

Pasul 3
03 .

Identificarea punctelor slabe și forte de leadership

Pasul 4
04 .

Dezvoltarea competențelor, aptitudinilor și comportamentelor de leadership

Pasul 5
05 .

Retenția angajaților

Pasul 6
06 .

Programe de planificare a succesiunii

Pasul 7
07 .

Dezvoltare personală și coaching

Alătură-te comunității Startup Lab

Învață tehnici noi de dezvoltare & management de la Startup Lab

Sign In Startup Lab

For faster login or register use your social account.

or

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password