Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul.

Insa mai am timp de vise…

De cativa ani visez sa preiau controlul asupra vietii mele: sa imi planific EU timpul meu pe acest pamant, sa imi stabilesc EU prioritatile, sa ma straduiesc EU sa obtin mai multi bani ca sa imi hranesc visele. Cand visez, visez, iar cand nu visez mi-e frica.

Mi-e frica ca sunt singura intr-o lume mare, mi-e frica ca nu sunt suficient de experimentata, mi-e frica ca nu as reusi sa atrag clienti si sa imi optimizez costurile. Ani de zile, principala problema, care m-a tinut in loc, a fost banii.

De unde sa fac eu rost de bani, fara a risca sa raman datoare pe la banci ani de zile. Apoi am aflat de atragerea de Fonduri Europene. Acum sunt niste programe dragute care te ajuta sa pornesti. Asa ca m-am hotarat sa fac un proiect destept cu care sa obtin finantarea.

Dar, stai asa. Cand am luat toate ideile de business, pe care le aveam in minte, la analizat, am observat ca la unele nu ma pricepeam foarte bine, la altele erau costuri mult prea mari de functionare. Dupa o analiza serioasa am ales ceva ce ma pasiona si se potrivea cu lucrurile pe care stiu eu sa le fac.

Totusi, nu exista o garantie a succesului, e munca multa, la unele lucruri ma pricep, pe altele va trebui sa le invat pe parcurs, sa le experimentez. Dar, sunt cu un pas in fata pentru vise si un pas inapoi pentru frici. Si nici nu ma mai simt atat de singura. Pentru ca acum exista platforma StartUp Lab, unde pot gasi ajutor, unde pot intalni alti oameni, la inceput de drum, cu aceleasi frici ca ale mele si putem gasi impreuna solutii, ne putem sprijini unul pe altul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *